Elveszett adatok helyreállítása, adatok mentése sérült adathordozóról

Ingyenes bevizsgálás után sikerdíjas adatmentés. Akkor lesz költsége, ha sikerül a mentés

Merevlemez, SSD, pendrive, CD/DVD, RAID, NAS, kamera szerver

Leesett, kattog, nem pörög fel, nagyon lassú, lefagyasztja a gépet, nem stimmel a mérete, ...stb.

Fizikai vagy logikai hibás eszközök adatmentése saját adatmentő laborban.

Adatmentés a IV. és XV. kerület határán, Káposztásmegyer szomszédságában.

Ingyenes bevizsgálás.

Segítünk, ha látszólag vesztésre áll az adataival szemben!

Hívja munkaidőben: (+36) 1 - 340 9951

Merevlemez adatmentése

Leesett, kattog, nem pörög fel, nagyon lassú, lefagyasztja a gépet.

A HDD-k mentési folyamatát két fő csoportba soroljuk. Bontásos mentéssel végezzük az adatmentést, amikor a lemezben található valamely mechanikai részegység, például az olvasófej hibásodik meg, akár egy leejtés következtében akár természetes elhasználódás során. Ugyanígy meghibásodhat a forgatómotor, vagy a csapágyazás is. Bontás nélkül tudjuk menteni azokat a merevlemezeket, amelyek meghibásodása ettől eltérő jellegű, így nincs szükség az olvasófej cseréjére. Mindkét esetet nagy tapasztalattal és professzionális eszközökkel tudjuk kezelni.

Fontos, hogy azonnal kapcsolja ki és mutassa meg egy szakembernek a HDD-t, mert minden pillanat csökkenti a menthetőség esélyét: amennyiben leesett, vagy bekapcsoláskor furcsa hangokat hall, kattog, kerreg, sistereg, hallhatóan súrlódik.

SSD, vagy más flash alapú eszköz mentése

Nem látja vagy hibás mérettel ismeri fel a számítógép.

Tapasztalataink szerint két jellemző hiba fordul elő a flash alapú eszközöknél, jellemzően az SSD-knél. Az SSD vagy elektronikailag hibásodik meg és az eszközt, mint elektronikai panelt szükséges megjavítani, vagy a beépített szoftvere (firmware) hibásodik meg és ezt kell helyreállítani, vagy legalább működésre bírni az adatmentés idejére. Az első esetben klasszikus műszerész hibakeresés és javítás szükséges, sajnos ez a ritkább. A második eset a jellemzőbb, ilyenkor az SSD belső szoftverét szükséges először működésre bírni. Vannak típusok amelyre van megoldás, és vannak, amelyekre nincs. Függ az SSD vezérlőchipjétől és a beleírt firmware verziójától. Mindkét esetben be kell vizsgálnunk az SSD-t, hogy megmondjuk menthető-e.

Miért forduljon hozzánk?

  • Ingyenes bevizsgálás. Sikerdíj
  • Saját adatmentő labor, korszerű mentő eszközök
  • Több mint 20 éves adatmentési tapasztalat
  • Panel javítástól a fejcseréig minden.

Milyen költésggel számolhat?

A merevlemezek adatmentése általában 30.000 - 200.000Ft sávban mozog. Az SSD-k mentési tartománya 70.000 - 400.000Ft. Pendriveok: 15.000 - 150.000Ft. Egyszerű másolás (pl. HDD bővítés vagy váltás SSD-re) 12.000Ft/munkaóra. Speciális esetekben ettől eltérő lehet (NAS / RAID / kamera mentő rendszer). A bevizsgálás minden esetben ingyenes, a mentés előtt árajánlatot adunk. (A fenti irányárak nettó összegek az ÁFA-t nem tartalmazzák.

Hívjon bennünket a következő telefonszámon, vagy üzenjen nekünk az alábbi form kitöltésével!

(+36) 1 - 340 9951